Obniżenie zakłóceń EMI w Buck Conventer

To nie jest miejsce tylko dla początkujących, wszyscy jesteśmy w czymś początkujący i wymieniamy się doświadczeniami.
Awatar użytkownika
GrumpyRez
User
User

Obniżenie zakłóceń EMI w Buck Conventer

Postautor: GrumpyRez » piątek 07 lis 2025, 14:27

Dla zainteresowanych polecam

https://www.youtube.com/watch?v=jun_T4BlReY

Awatar użytkownika
j23
Expert
Expert

Re: Obniżenie zakłóceń EMI w Buck Conventer

Postautor: j23 » niedziela 09 lis 2025, 10:02

Bardzo ciekawie pan prof. Yaakov tłumaczy - widać, że chce przekazać wiedzę, a takich wykładowców akademickich cenię najbardziej. Co do tematyki przedstawionego układu to było to na tyle ciekawie a zarazem prosto wytłumaczone, że wszystko skumałem, natomiast ujmując temat szerzej, to nie bardzo czaję do czego ten układ mikroprocesorowy jest wykorzystywany.. Hmm.. Jako element czujnika / zasilania / <wszystkiego co ma nie mieć EMI>? ...czyli układ do zastosowania w warunkach urządzenia projektowanego raczej na małą moc, ale współpracującego zarówno z zasilaniem zmiennym (AC) jak i stałym (DC). Na koniec naszły mnie dwie konkluzje: pierwsza, to że jak dużo nie wiem, a druga, że... jaka to szkoda, że Polska nie produkuje WŁASNYCH układów scalonych (np. tego typu) do SZEROKIEGO zastosowania...
Dzięki za podzielenie się wiedzą Rez :like:
Internet łączy ludzi, którzy dzielą się swoimi zainteresowaniami, pomysłami i potrzebami, bez względu na geograficzne (przeciwności).
BOB TAYLOR, PARC

Wróć do „Podstawy elektroniki - teoria i praktyka”