Dla zainteresowanych polecam
https://www.youtube.com/watch?v=jun_T4BlReY
Obniżenie zakłóceń EMI w Buck Conventer
Re: Obniżenie zakłóceń EMI w Buck Conventer
Bardzo ciekawie pan prof. Yaakov tłumaczy - widać, że chce przekazać wiedzę, a takich wykładowców akademickich cenię najbardziej. Co do tematyki przedstawionego układu to było to na tyle ciekawie a zarazem prosto wytłumaczone, że wszystko skumałem, natomiast ujmując temat szerzej, to nie bardzo czaję do czego ten układ mikroprocesorowy jest wykorzystywany.. Hmm.. Jako element czujnika / zasilania / <wszystkiego co ma nie mieć EMI>? ...czyli układ do zastosowania w warunkach urządzenia projektowanego raczej na małą moc, ale współpracującego zarówno z zasilaniem zmiennym (AC) jak i stałym (DC). Na koniec naszły mnie dwie konkluzje: pierwsza, to że jak dużo nie wiem, a druga, że... jaka to szkoda, że Polska nie produkuje WŁASNYCH układów scalonych (np. tego typu) do SZEROKIEGO zastosowania...
Dzięki za podzielenie się wiedzą Rez
Dzięki za podzielenie się wiedzą Rez

Internet łączy ludzi, którzy dzielą się swoimi zainteresowaniami, pomysłami i potrzebami, bez względu na geograficzne (przeciwności).
BOB TAYLOR, PARC
BOB TAYLOR, PARC
Wróć do „Podstawy elektroniki - teoria i praktyka”