Sprzedam komputer stworzony z myślą o kinie domowym.
Jest to Fujitsu Siemens Scaleo E.
Najpierw zdjęcia
Przód:
Tył:
Jak widać jest to wyspecjalizowany sprzęt do kina domowego choć już dość leciwy.
Bebechy:
Oryginalnie jest tam płyta MSI z procesorem Intel Celeron 2,53 GHz oraz nagrywarka DVD.
3 GB RAM i dysk twardy SATA 1 TB to już dokładane przeze mnie.
Wszystkie dodatkowe urządzenia jak czytnik kart, wyświetlacz czy czujnik pilota IR podłączane są przez USB i obsługiwane zarówno przez Windows jak i większość dystrybucji Linuksa przeznaczonych do obsługi multimediów.
W slocie PCI-E jest w tej chwili włożona oryginalna karta, a właściwie przejściówka pozwalająca skorzystać ze złącza DVI jak i zwykłego SCART.
Po dołożeniu lepszej karty (ja używałem AMD HD5450) da się odtwarzać filmy full HD.
Do zestawu oczywiście pilot, który pozwala sterować całym sprzętem jak innymi sprzętami RTV.
Użytkowałem go jako dekoder Polsatu, nagrywarkę filmów i muzyki, "oglądaczkę" i "słuchaczkę" internetową, ale już jakiś czas temu nabyłem smartTV i stał się zbędny.
Zainstalowany miałem Mythbuntu, ale jest sporo innych dystrybucji Linuksa, ale też i odpowiednio spreparowanych Windows do takiego użytku (w tej chwili dysk jest czysty).
Jeśli ktoś chce go używać jako dekodera SAT to mogę osobno sprzedać kartę TV-SAT DVB-S2 z czytnikiem modułów PCIMCIA pozwalającą na odbiór polskich platform satelitarnych (po zakupieniu modułu CAM).
Cena hmmmm... kurcze nie wiem, bo nie ma z czym porównywać - 250 powiedzmy.
Dokładniejsze dane w DS: http://ru.fujitsu.com/Resources/10/1572779986.pdf
[SPRZEDAM] Fujitsu Scaleo E - komputer do kina domowego
Regulamin forum
Bardzo prosimy o wpisywanie w nawiasach kwadratowych - [KUPIĘ] [SPRZEDAM] [ZAMIENIĘ] - na początku tematu.
Bardzo prosimy o wpisywanie w nawiasach kwadratowych - [KUPIĘ] [SPRZEDAM] [ZAMIENIĘ] - na początku tematu.
- Grzegorz...
- User

[SPRZEDAM] Fujitsu Scaleo E - komputer do kina domowego
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wróć do „Kupię, sprzedam, zamienię”