Części przyszły więc przedstawię fotorelacje z montażu. Dziś gwiazdą jest Diana mod 6. Urządzenie nazwane po niemiecku jednym wyrazem - Matchluftpistole.
W częściach:
Smarowidła, olej silnikowy i smar litowy.
Tłok (z niebieską uszczelką) i przeciwtłok (z białym kołnierzem), pomiędzy nimi dźwignia naciągu sprężyny.
Komplet sprężyn, wewnętrzna i zewnętrzna.
Jedną się wkłada w drugą.
Na brzegach sprężyn, tulejki prowadzące.
Następnie tłok i przeciwtłok.
Tłok wkładamy w cylinder, wcześniej leciutko smarując krawędź uszczelki olejem.
Wkładamy dźwignię naciagu.
Spust ze sprężyną.
Zamontowany spust oraz śruby regulacyjne.
Smarem litowym (MOS2) smarujemy kostkę lufy i nakładamy podkładki.
Tym samym smarem smarujemy sprężynę, niweluje on zgrzyty podczas naciągania.
Wkładamy w cylinder, tak aby trafić tulejką w gniazdo w tłoku.
Tu wiać dolną i górną zębatkę tłoka i przeciwtłoka.
Wkładamy zębatkę i wkręcamy korek.
Montujemy chwyt, muszkę, szczerbinkę i gotowe.
Diana mod 6
Regulamin forum
Nie dyskutujemy na tematy polityczne, religijne i inne tego typu mogące prowadzić do kłótni na forum, od tego są inne "wyspecjalizowane fora".
Nie dyskutujemy na tematy polityczne, religijne i inne tego typu mogące prowadzić do kłótni na forum, od tego są inne "wyspecjalizowane fora".
Diana mod 6
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Gott weiß ich will kein Engel sein.
Re: Diana mod 6
Niemcy wiele rzeczy nazywają jednym słowem np. klucz od kabiny kutra pływającego po rzeczce to Binnenschifffahrtskuterkajutenschlüssel.
Masz tylko kolekcje takich rzeczy, czy też jakieś zawody itp?
Masz tylko kolekcje takich rzeczy, czy też jakieś zawody itp?
Nowy blog o tematyce embedded -> https://www.embedownik.pl/
Piękna giwera... Gdzieś w internecie widziałem kompletną instrukcję co i jak używać do pistoletu "Parabellum" - chyba to było gdzieś na odkrywca.pl
Pozdrawiam! J23
Pozdrawiam! J23
Internet łączy ludzi, którzy dzielą się swoimi zainteresowaniami, pomysłami i potrzebami, bez względu na geograficzne (przeciwności).
BOB TAYLOR, PARC
BOB TAYLOR, PARC
Na zawody przestałem jeździć prawie 10 lat temu, teraz sobie na działce rekreacyjne strzelam KPN10 i PPN10.
To jest pistolet wiatrówka z początku lat 80-tych, w środku nie ma prawie śladów zużycia, padły tylko uszczelki i sprężyny.
Tak wyglądały resztki tłoka, najtrudniej było je wyskrobać z dna cylindra.
Na oksydzie jest trochę rudej ale nie ma wżerów, wystarczy odpowiednia konserwować i nie będzie się to pogłębiało.
Mam jeszcze karabinek w dobrym stanie, Dianę 75 U T-01.
To jest pistolet wiatrówka z początku lat 80-tych, w środku nie ma prawie śladów zużycia, padły tylko uszczelki i sprężyny.
Tak wyglądały resztki tłoka, najtrudniej było je wyskrobać z dna cylindra.
Na oksydzie jest trochę rudej ale nie ma wżerów, wystarczy odpowiednia konserwować i nie będzie się to pogłębiało.
Mam jeszcze karabinek w dobrym stanie, Dianę 75 U T-01.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Gott weiß ich will kein Engel sein.