Niedawno mój Samsung Galaxy zaczął zapisywać zdjęcia w formacie HEIC i nie mogłem ich otworzyć w systemie Windows 10.
Przekształciłem je z HEIC na JPG za pomocą HEIC Digital, ale dlaczego zmieniono ustawienie? I dlaczego system Windows domyślnie nie otwiera tego typu zdjęć? Czy masz ten sam problem? Jak to rozwiązałeś?
Jakiego systemu używasz do konwersji z HEIC na JPG?
Regulamin forum
Nie dyskutujemy na tematy polityczne, religijne i inne tego typu mogące prowadzić do kłótni na forum, od tego są inne "wyspecjalizowane fora".
Nie dyskutujemy na tematy polityczne, religijne i inne tego typu mogące prowadzić do kłótni na forum, od tego są inne "wyspecjalizowane fora".
Re: Jakiego systemu używasz do konwersji z HEIC na JPG?
Przekonwertować na bitmapę obojętnie jakim konwerterem (dbając o zachowanie palety kolorów, rozmiarów obrazu, dpi, etc.) a potem na jpeg (także obojętnie jakim konwerterem byleby skutecznym).
P.S. Na szczęście nie musiałem rozwiązywać tego typu "problemów", ponieważ nie używam "systemów" ms począwszy od dnia wyłączenia przez ms ich serwerów umożliwiających aktywację (etap instalacji "systemu" ms) Systemu Windows 7.
P.S. Na szczęście nie musiałem rozwiązywać tego typu "problemów", ponieważ nie używam "systemów" ms począwszy od dnia wyłączenia przez ms ich serwerów umożliwiających aktywację (etap instalacji "systemu" ms) Systemu Windows 7.
Internet łączy ludzi, którzy dzielą się swoimi zainteresowaniami, pomysłami i potrzebami, bez względu na geograficzne (przeciwności).
BOB TAYLOR, PARC
BOB TAYLOR, PARC
Jak? dwie konwersje? to nie wydaje się praktyczne
W Windows 10? Nie wiem, powyżej napisałem dlaczego. W innym Systemie (spoza "systemów" od ms)? W jakim?kondrad pisze:Jak?
tak, albo i trzy, cztery i milion.kondrad pisze:dwie konwersje?
Nie wnikam w kwestie analiz co do praktyczności pod względem czasu, pieniędzy czy obojętnie czego. Pytanie zadane w sposób mało szczegółowy i konkretny, to i odpowiedź w podobnym tonie. Zresztą co do praktyczności pod względem czasu i ilości konwersji jaka musi zaistnieć jest taki termin do praktycznego zastosowania, który nazywa się "przetwarzanie wsadowe". Niektóre aplikacje (progamy) mają wbudowane opcje przetwarzania wsadowego.kondrad pisze:to nie wydaje się praktyczne
Internet łączy ludzi, którzy dzielą się swoimi zainteresowaniami, pomysłami i potrzebami, bez względu na geograficzne (przeciwności).
BOB TAYLOR, PARC
BOB TAYLOR, PARC
HEIC jest plikiem wyższej jakości. U mnie w Note 20 Ultra można zmienić opcję, albo skompresowane Jpegi, albo właśnie ten niby raw HEIC. Zainstalowałem "kodeki" do tego heic w sklepie microsoftu. Po za tym używam do przeglądania zdjęć Fastone i ogarnia to bez problemu.