[FPGA] Altera Cyclone V

Podstawy FPGA, a może nie tylko podstawy?
m.jazwinski
Posty: 5
Rejestracja: środa 14 gru 2016, 23:10

[FPGA] Altera Cyclone V

Postautor: m.jazwinski » środa 14 gru 2016, 23:20

Cześć,
chciałbym zapytać o Wasze doświadczenia z ww. układem. Zamierzam użyć go do zaimplementowania protokołu POWERLINK, a następnie połaczyc ze sterownikiem PLC. Aktualnie szukam poradników i tutoriali do programowania tego układu. Ktoś, coś? ;)

Awatar użytkownika
PROTON
Expert
Expert
Posty: 510
Rejestracja: czwartek 08 paź 2015, 18:35
Lokalizacja: Warszawa

Re: [FPGA] Altera Cyclone V

Postautor: PROTON » środa 14 gru 2016, 23:49

Cześć,
Cyclone V do dość mocny zawodnik, pewnie dość drogi.
Ale zasady we wszystkich układach są takie same, Czy to będzie MAX10 czy Cyclone V, projekty tworzy się tak samo. My tu się głównie MAX10 posługujemy.
Gott weiß ich will kein Engel sein.

m.jazwinski
Posty: 5
Rejestracja: środa 14 gru 2016, 23:10

Re: [FPGA] Altera Cyclone V

Postautor: m.jazwinski » czwartek 15 gru 2016, 09:12

Znalazłem taki zestaw: https://kamami.pl/zestawy-uruchomieniow ... v-soc.html
Masz może jakieś materiały do tego Cyclone IV? :)

m.jazwinski
Posty: 5
Rejestracja: środa 14 gru 2016, 23:10

Re: [FPGA] Altera Cyclone V

Postautor: m.jazwinski » czwartek 15 gru 2016, 10:13

Super, dzięki :)


Wróć do „FPGA - ogólnie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość