Witam,
Zakupiłem ostatnio dwa wyświetlaczyki z ebaya 3.5" ze sterownikiem ili9488. Chciałbym zrobić do niego bibliotekę lecz nigdy nie miałem okazji inicializować wyświetlaczy graficznych. Mógłby mi ktoś krok po kroku wytłumaczyć jak korzystać z noty aby zainicializować taki wyświetlacz i wyświetlić na nim jakiś piksel?
Jak zainicializować wyświetlacz?
Re: Jak zainicializować wyświetlacz?
Udało mi się znaleźć działającą bibliotekę do arduino
Spróbuje ją przerobić na C. Jak coś nie bedzie chciało działać będę pisać 
- Antystatyczny
- Geek

Wszystko zależy od wyświetlacza, noty, interfejsu i efektów, jakie chcesz uzyskać. Niektóre wyświetlacze inicjalizuje się w prosty sposób, inne są skomplikowane... Nie ma jednej recepty. Spróbuj przeportować tę z Arduino, a w razie czego pytaj - postaramy się pomóc
"The true sign of intelligence is not knowledge but imagination" Albert Einstein.
Od rozdziału 3.2 masz napisane w tym pliku (datasheet) https://www.lpcware.com/system/files/IL ... S_V090.pdf w jaki sposób ustawić wszystko na początku. Musisz pamiętać, że inicjacja wyswietlacza niż w wyświetlaczach LCD1602. Tutaj masz wiele opcji do ustawienia i ustawiając je (zgodnie z rozdziałem 3.2) powodujesz, że obraz zaczyna się pojawiać na wyświetlaczu
Life is to short to eject USB safely
Wróć do „Programowanie AVR w C”