1. Obudowa składałaby się z dwóch części:
- dekielka ale nie płaskiego tylko z pogłębieniem i szczelinami odpowiednimi do tego aby można było nałożyć swobodnie poprzez te szczeliny adapter w formacie arduino (chodzi mi o format w sensie mechanicznym), w dekielku byłyby 4 otwory mocujące tulejki przykręcone do disco, tak że disko mocowane by było do dekielka, w czterech rogach dekielka byłyby też otwory do skręcenia całości z drugą częścią tą ekranową
- część ekranowa byłaby zasadniczym pudełkiem. Z przodu od strony ekranu miałaby sfazowane wycięcie na część czynną ekranu. Wysokość wewnętrzna taka jak maksymalny wymiar disco czyli tak aby po dociśnięciu ekranu do wnętrza pudełka tulejki był na wysokości krawędzi pudełka. Wymiar zewnętrzny taki aby włożone disco miało jeszcze luz wewnątrz myślę, że wymiary zewnętrzne mogłyby ok. 15mm przewyższać wymiary disco, oczywiście musi być zewnętrzna krawędź tak min 3mm, która opierałaby się na panelu obudowy do której całość byłaby wsuwana.
3. Dostęp do złącz na bokach części ekranowych musi być taki aby w odpowiednich miejscach były nie tylko otwory ale "przetłoczenia" dochodzące do krawędzi tych złącz.
To na razie tyle.
A ponieważ kolega Sidawid znalazł piękny model 3D modułu DISCO sprawa od strony projektowej zaczyna być bardziej realna, pomijając już drobny fakt uruchomienia przez niego swojej drukarki 3D. Modelu 3D tu nie publikuję bo nie wiem jakie tam obwarowania są a poza tym na razie niech to zostanie tutaj wśród tylko zainteresowanych.
No to kolego Sidawid rękawica rzucona